شرط داوری در قراردادهای خصوصی

شرط داوری در قراردادهای خصوصی

وکیل خوب قراردادها بیان می دارد : مراجعه به دادگاه ها همیشه تنها راه حل برای حل اختلافات به وجود آمده نیست ؛ راه حل دیگری که وجود دارد داوری است . مزایا و معایبی نسبت به روش قضایی دارد که بیشتر مزایای آن مورد توجه افراد و دولت ها قرار گرفته که نشان دهنده جایگاه داوری در حقوق داخل و خارج است در واقع از داوری هم در اختلافات داخلی استفاده می شود و هم در اختلافات خارجی که ممکن است میان دولت ها پیش بیاید.

در ادامه ماهیت داوری ، انواع تقسیم بندی های آن و اقدامات مورد نیاز توسط داور را بیان خواهیم کرد.

در نتیجه روابط افراد ممکن است اختلافاتی حال کوچک یا بزرگ رخ دهد همانطور که اشاره شد داوری یکی از روش های حل اختلافات است در ادامه انواع داوری را بیان می کنیم :

 

داوری اختیاری

وکیل خوب قراردادها ادامه می دهد : در این حالت طرفین قرارداد یا معامله در متن قرارداد ذکر می کنند که در صورت بروز مشکل و یا اختلاف به داوری مراجعه کنند. در این حالت طرفین به دو حالت می توانند داوری را بیان کنند :

1) در قالب موافقت نامه داوری: بدین صورت که یک متنی را تحت عنوان موافقت نامه داوری تنظیم می کنند و تمامی شرایط انتخاب داور و شرایطی را که داور باید داشته باشد را در آن قید می کنند .

2) در قالب شرطی که ضمن قرارداد اصلی قید شده است ؛ بدین صورت که در قراردادی که ما بین طرفین تنظیم شده است شرط مراجعه به داوری را در صورت بروز اختلافات قید می کنند .

 

 

برای مطالعه مبحث داوری در قانون آیین دادرسی مدنی به لینک زیر مراجعه نمایید:

قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

 

 

داوری اجباری

وکیل خوب قراردادها در مورد داوری اجباری بیان می نماید : در داوری اجباری طرفین قبل از رخ دادن اختلاف هیچ تدبیری را نمی اندیشند و تازه بعد از پیش آمدن مشکلات و اختلافات است که تصمیم  به پیدا کردن راه حل می گیرند.

 

چگونگی انتخاب داور

وکیل خوب قراردادها در مورد چگونگی انتخاب داور بیان می نماید : داور باید توسط طرفین انتخاب شود ؛ اگر با هم تراضی داشته باشند که چه بهتر در غیر این صورت هر یک از طرفین یک داور از طرف خود انتخاب می کنند و یک داور هم باید با نظر هم انتخاب کند.

در واقع تعداد داوران باید فرد باشد یا یک نفر یا سه نفر و یا پنج نفر که بر مینای تعداد داوران هم می توانیم داوری را به دو دسته تقسیم کنیم :

1) داوری فردی : که از یک داور تشکیل شده است .

2) داوری هیئتی : که از 3 یا 5 داور تشکیل شده است .

 

اقداماتی که داور در مورد رسیدگی به دعوا باید انجام دهد :

1)احراز صلاحیت بکند : بدین صورت که هنگامی که طرفین با اختلاف خود به داور مراجعه می کنند داور باید بررسی بکند که برای رسیدگی به آن اختلاف صالح است یا خیر ؟

 

2) قانون قابل اجرا را مشخص بکند : در این مورد داور باید اختلاف را بررسی و قانونی را که برای رسیدگی به دعوا صالح است را انتخاب کند .

3) در آخر آیین و تشریفات رسیدگی متناسب با موضوع پرونده را انتخاب نماید .

 

داور اقدامات مذکور را انجام و به اختلاف رسیدگی می کند حتی در صورت نیاز به نظر کارشناس به کارشناس مربوطه مراجعه و نظر آن را وارد پرونده می کند و رای را صادر میکند ؛ بعد از صدور رای محکوم علیه موظف است ظرف 20 روز  دستور داور را اجرا کند در غیر اینصورت محکوم له با مراجعه به دادگاه می تواند محکوم علیه را ملزم به انجام دستور داور بکند.

 

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *