ضمانت وام بانکی

ضمانت وام بانکی

ضمانت وام بانکی و شرایط وصول اقساط از ضامن

وکیل خوب دادگستری :در صورتی که قصد ضمانت از شخصی نزد بانک را دارید لازم است مراتب ذیل را به دقت مطالعه نمایید. یا جهت اخذ مشاوره با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس تماس حاصل نمایید.

بانک به عنوان طلبکار می تواند به وام گیرنده یا به ضامن وی مراجعه نماید و طلب خویش را مطالبه نماید. بانک نخست به وام گیرنده اخطار می دهد که اقساطش را بپردازد ، سپس اگر پرداخت نکرد به ضامن مراجعه نموده و طبق شرایط از حساب یا حقوق یا سند ملکی وی در خصوص مبلغ اقساط عقب افتاده اقدام می کند. ضامن باید بدهی را پرداخت کند اما قانون به او اجازه و حق داده به اندازه بدهی پرداخت شده علیه وام گیرنده دادخواست مطرح نموده و مبالغ پرداختی را مطالبه نماید.

به عبارت ساده تر کسی که از بانک وام دریافت می کند ، مضمون عنه است و کسی که ضمانت او را می کند ضامن یا متعهد نامیده می شود و در این رابطه بانک نیز مضمون له نامیده می شود.

عقد ضمان (به فتح ض) بین مضمون له (در این جا بانک) و ضامن بسته می شود و قابل فسخ هم نیست ، چرا که عقد ضمان یک عقد لازم است یعنی هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را ندارند.

از آنجا که مسئولیت ضامن و وام گیرنده تضامنی است بانک به عنوان طلبکار می تواند به وام گیرنده یا به ضامن مراجعه و طلبش را مطالبه کند.

این امر در مورد تمام عقود ضمان کاربرد دارد ، یعنی هرکسی که به دیگری بدهکار است می تواند در مقابل بدهی اش ضامن بدهد.

مطابق قانون ضامن می تواند علیه وام گیرنده طرح دعوی کند البته این اقدام شرایطی دارد از جمله اینکه باید زمان بدهی مضمون عنه فرا رسیده باشد.

به عبارت ساده تر ضامن نمی تواند قبل از پرداخت نقدی اقساط یا کم شدن آن از حسابش و فقط به خاطر تعلل وام گیرنده در پرداخت اقساط و بدحسابی او دادخواست بدهد و این امر دلیلی برای استحقاق مطالبه وجه نیست بلکه یا باید مبلغ قسط از حقوق ضامن کسر شده باشد یا اگر به شکل نقدی ، اقساط را پرداخت کرده با ارائه دلیل و مدرک و به اندازه مبلغی که پرداخت کرده علیه وام گیرنده طرح دعوا کند.بنابراین با کسر حتی یک قسط از حقوق ضامن یا پرداخت نقدی ضامن ، وی استحقاق مطالبه وجه به اندازه همان مبلغ را پیدا می کند.

نکته مهمی که ضامن برای احقاق حق خود باید بداند این است که با توجه به مبلغ وام و میزان قسطی که از طرف او پرداخت شده اگر تا 20 میلیون تومان باشد دادخواست به شورای حل اختلاف ارسال می شود، اما اگر مبلغش بیشتر بود دادخواست به دادگاه صالح ارسال می شود.

 

 

برای مطالعه عقد رهن اینجا کلیک نمایید

 

 

مطابق ماده 411 قانون تجارت پس از آنکه ضامن بدهی را پرداخت می کند، بانک باید تمام اسناد و مدارکی را که برای رجوع ضامن به وام گیرنده لازم است به او بدهد تا بتواند طلب خود را وصول کند.

به عبارت دیگر ضامن هنگام پرداخت اقساط معوقه به بانک باید گواهی بگیرد مبنی بر این که اقساط از سوی ضامن پرداخت شده است، چرا که غیر این صورت اثبات پرداخت ، توسط ضامن به مشکل روبه رو می شود.این موضوع در مواردی که اقساط از حقوق ضامن کسر شده باشد مشخص است اما در پرداخت نقدی باید گواهی و مدارک از سوی بانک دریافت شود.

همچنین ضامن نمی تواند یک بار اقساط پرداختی را به استناد چک و سفته موجود در بانک و یک بار نیز به استناد فیش کسر از حقوق از وام گیرنده مطالبه کند ، در واقع یک دین را نمی توان دوبار و از دو طریق دریافت کرد.

در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.

تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *